28 november 2020
Zomersalade

Zomersalade met dressing

Maak de dressing door alle ingrediënten in een keukenmachine te mengen (of heel fijn te hakken), zodat u een paar kruidenblaadjes voor de salade bespaart. U kunt de dressing tot 24 uur voor het opdienen maken.

Verdeel de bonen en spinazie over een grote schaal. Verdeel de tomaten, komkommer, mango, ui en radijs erover en schep ze voorzichtig met je handen door elkaar. Bestrooi de salade met de avocado’s, feta en kruiden en serveer de dressing erbij.

Ingrediënten
400 g zwarte bonen, uitgelekt
2 grote handenvol spinazieblaadjes, grof gehakt
500 g oude tomaten, in grote stukken gesneden
½ komkommer, in de lengte gehalveerd, zaadjes uitgehold en schuin gesneden
1 mango, geschild en in stukjes gesneden
1 grote rode ui, gehalveerd en fijn gesneden
6-8 radijzen

, in plakjes gesneden
2 avocado’s

, geschild en in plakjes gesneden
100 g feta

, verkruimelde
handvol kruiden (gereserveerd van de dressing)
Voor de dressing grote bos munt

klein bosje koriander
klein bosje basilicum

1 dikke groene chili , ontpit en gehakt
1 klein teentje knoflook
100 ml extra vergine olijfolie of koolzaadolie
2 limoenen , geperst
2 el witte wijnazijn
2 tl honing

Optimized with PageSpeed Ninja