GRATIS WATCHFACE CODE

22102020

26 oktober 2020

Nieuws Online

Magazine

Zeeland in de kijkers met de LF Kustroute.

Zeeland in de kijkers met de LF Kustroute.

LANGE AFSTAND FIETSROUTE VAN 610 KM START IN CADZAND-BAD
Zondag 20 september stond Zeeland extra in de kijkers met de LF Kustroute.
Gedeputeerde Dick van der Velde en wethouder Daniël Joppe van Gemeente
Schouwen-Duiveland brachten Zeeland onder de aandacht van fietsend Nederland.


Met een streekontbijt bij Strandpark de Zeeuwse kust, een fietscafé, verwelkomden zij de bloggers van onabike.nl, die de hele LF Kustroute afrijden.

De lange afstand
fietsroute is op 10 juli officieel geopend door het Landelijk Fietsplatform.
“We hopen dat veel fietsers gaan genieten van deze prachtige nieuwe kustroute en na de fietstocht natuurlijk blijven overnachten in Zeeland” aldus gedeputeerde Dick van der Velde, Provincie Zeeland.


LF Kustroute
De fietsroute is een samensmelting van de LF1 Noordzeeroute en de LF10
Waddenzeeroute. De route is verbeterd en heeft een nieuw traject. In Zeeland start je in Cadzand-Bad en na 610 km eindigt de Kustroute in Bad Nieuweschans (Groningen). De bloggers van onabike.nl startten hun tocht met een overnachting bij Camping Wachtsluis in het Retranchement. In Zeeland fiets je door duinen, historische stadjes en een karakteristiek
open landschap. Ook passeer je op deze route verschillende dammen en waterkeringen van het Deltaplan waaronder de indrukwekkende Oosterscheldekering.

De route is in twee richtingen voorzien van bordjes ‘LF Kustroute’. Meestal wordt de route van zuid naar noord gefietst, omdat je dan het windje in de rug hebt.

De fietsroute ontdek je op www.lf kustroute.nl, via een nieuwe fietsgids en met de te downloaden route in de LF-app. Op de website kan je o.a. terecht voor de mooiste bezienswaardigheden, leukste overnachtingsadressen en compleet verzorgde arrangementen van deze Kustroute.

Op fietsvakantie in eigen (Zee)land.
Met de vernieuwde LF Kustroute wordt een fietsvakantie nog leuker, makkelijker en aantrekkelijker. Bij het gebruik van de app wordt de beleving onderweg versterkt, doordat highlights op de route benadrukt worden.

Zeeland en fietsen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de wind, tegen de wind en natuurlijk vooral in de zon, het kan hier allemaal.
We zijn niet voor niets uitgeroepen tot vijf sterren fietsprovincie en werken continue aan verbetering en uitbreiding van de fietsmogelijkheden.
Verscheidenheid onderweg.

Zeeland heeft de fietser veel afwisseling te bieden. Wie aan Zeeland denkt, denkt aan de kust. Maar de provincie biedt veel meer. Naast routes langs de kust, zijn er routes langs de waterwerken, kreken en Nationaal Park Oosterschelde.

Water kenmerkt Zeeland, maar het binnenland is even bijzonder voor een fietstocht. Ontdek deze plekken aan de hand van het fietsnetwerk en kom op verrassende plekken terecht.

Redactie Tip.

https://www.nieuwsonlinemagazine.nl/in-caribisch-nederland-werken-meeste-ouders/
Optimized with PageSpeed Ninja