Nieuws Online Magazine

lifestyle Cultuur

Wie is Adam Lambert?

nieuws online

Adam Lambert werd beroemd met zijn tweede plaats in het achtste seizoen van ‘American Idol’, voordat hij kritisch en commercieel succes behaalde met ‘For Your Entertainment’ en daaropvolgende studioalbums.


Wie is Adam Lambert?
Adam Lamberts podiumervaring uit zijn kindertijd plaatste hem goed om deel te nemen aan het achtste seizoen van American Idol in 2009. Zijn enorme vocale bereik en theatrale flair maakten zijn optredens onvergetelijk, en hij eindigde als tweede. Zijn eerste post-Idol-album, For Your Entertainment, kwam binnen op nummer 3 in de Billboard 200-hitlijst. Lambert genoot ook succes met twee vervolgalbums en begon te toeren met de klassieke rockband Queen.

Vroege leven
Adam Lambert, geboren op 29 januari 1982 in Indianapolis, Indiana, is de oudste van twee broers en zussen. Hij en zijn gezin verhuisden naar San Diego, Californië, kort nadat Lambert was geboren. Lambert droomde ervan om op 10-jarige leeftijd een entertainer te worden – rond de tijd dat hij in zijn eerste rol werd gecast, als Linus in de productie van You’re a Good Man, Charlie Brown in het Lyceum Theatre in San Diego.

Lambert was enthousiast over het podium en nam privé zanglessen en verscheen later in meer musicals in lokale theaters, waaronder Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Grease and Chess. Zijn stemcoach, Lynne Broyles, samen met Alex Urban, artistiek directeur van het Children’s Theatre Network, waren gedurende deze tijd invloedrijke mentoren voor Lambert.

Lambert woonde San Diego’s Mt. Carmel High School, waar hij deelnam aan theater, koor en jazzband. Na de middelbare school verhuisde hij naar Orange County om te studeren. Maar kort nadat hij zich had ingeschreven, veranderde hij van gedachten en besloot hij dat het zijn echte verlangen was om te presteren; hij verliet de school al na vijf weken.

Vroege carriere
De aspirant-zanger en artiest verhuisde naar Los Angeles, Californië, waar hij van klusjes aan het werk was terwijl hij probeerde het te maken in het theater. Hij probeerde ook zijn hand op muziek, trad op in een rockband en deed studio-sessiewerk.

In 2004 maakte Lambert naam in de omgeving van Los Angeles. Hij speelde een kleine rol in The Ten Commandments in het Kodak Theatre, naast filmacteur Val Kilmer. Hij begon ook regelmatig optredens in The Zodiac Show, een reizende revue van livemuziek en talent die mede werd gecreëerd door Carmit Bachar van de band Pussycat Dolls. Tijdens zijn tijd bij Zodiac, verbaasde Lambert collega-artiesten met zijn stembereik. Hij begon ook zijn eigen muziek te schrijven met de revue; een bepaald origineel nummer, “Crawl Through Fire”, werd geschreven in samenwerking met Madonna’s gitarist, Monte Pittman.