28 november 2020
Romeinse pizza

Romeinse pizza

(225g) stukjes gekocht of zelfgemaakt pizzadeeg, recept volgt
Pizza deeg
120 ml warm water
80 ml zelfgemaakte of gekochte marinarasaus
2 theelepels actieve droge gist
30 g (licht verpakt) geraspte gerookte mozzarella kaas
90 g (licht verpakte) geraspte Fontina-kaas
240 g bloem, plus meer om te kneden
60 g champignons, in dunne plakjes gesneden
1 theelepel zout
60 g pancetta, gehakt

Plaats 1 ovenrooster in het midden en het tweede rooster op de bodem van de oven en verwarm voor op 230 ° C. Rol elk stuk pizzadeeg uit tot een rechthoek van 33 x 20 cm. Leg ze op aparte grote bakplaten.

Schep de marinara-saus over de pizza’s, verdeel gelijkmatig en laat een rand van 1 inch over elke pizza. Verdeel de mozzarella en de Fontina-kaas over de pizza’s en verdeel gelijkmatig. Verdeel de champignons en pancetta over de kaas. Bak de pizza’s tot de korstjes knapperig en bruin zijn op de bodem en de kaas erop is gesmolten, ongeveer 15 minuten. Snijd de pizza’s kruislings in rechthoekige plakjes en serveer direct.

Voor het pizzadeeg:

Meng het warme water en de gist in een kleine kom om te mengen. Laat staan ​​tot de gist oplost, ongeveer 5 minuten. Meng de bloem en het zout in een keukenmachine om te mengen. Meng de olie erdoor. Voeg terwijl de machine draait het gistmengsel toe en mix tot het deeg zich vormt. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en kneed het tot het glad is, ongeveer 1 minuut. Doe het deeg in een grote geoliede kom en draai het deeg om met olie. Bedek de kom met plasticfolie en zet opzij in een warme tochtvrije ruimte totdat het deeg in volume verdubbelt, ongeveer 1 uur. Pons het donsdeeg en vorm er een bal van. Het deeg kan direct gebruikt worden of 1 dag luchtdicht in de koelkast bewaard worden.

Bereidingstijd: 10 minuten
Inactieve voorbereidingstijd: 1 uur

Optimized with PageSpeed Ninja