Op zoek naar dieren in en om het water op de Zandmotor

Op zoek naar dieren in en om het water op de Zandmotor

Op zoek naar dieren in en om het water op de Zandmotor

Struin mee met de gidsen van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en ontdek wat er leeft op en om de Zandmotor op zondag 25 augustus van 10:00 – 12:30 uur. Kijk voor meer informatie op zhl.nl/dieren-zandmotor

Sinds 2011 ligt de Zandmotor voor de kust van Ter Heijde als een uitgestrekte vlakte met een duinmeertje. De Argusmast en wat palen vormen de enige bebouwing. Weer, wind en water hebben er vrij spel. Die werken samen aan een dynamische kustbescherming. Hier geen beton, staal en basalt, maar een veranderende kustlijn en spontane duinvorming. Natuur en recreanten hebben hier (tot op zekere hoogte) vrij spel.

Langzamerhand verandert de Zandmotor. Wind en water verspreiden het zand verder langs de kust en hopen het op in aangroeiende duintjes. Als uit het niets schieten her en der allerlei, soms zeldzame, planten omhoog. Ook vogels, vissen, schelpdieren en andere dieren vinden hier een toevluchtsoord.

Je moet wel goed kijken en soms zelfs zoeken om die dieren te zien. De gidsen van het Zuid-Hollands Landschap helpen je graag om ze te ontdekken. Verken samen met hen het dierenleven op en om de Zandmotor en geniet ondertussen van de onmetelijke ruimte en de rust om je heen.

Het kan zijn dat je een eindje door het water gaat waden tijdens deze wandeling!

Locatie en meer informatie
Meld je aan via website zhl.nl/dieren-zandmotor Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je vindt hier ook uitgebreide informatie over de kosten en locatie.