Nieuws per categorie

5 december 2020
Nasi goreng met komkommersalade

Nasi goreng met komkommersalade

De naam nasi goreng komt uit het Indonesische en Maleisische taalgebied: “nasi”, dat gekookte rijst betekent, en “goreng”, dat gebakken betekent. Het refereert specifiek aan de Indonesische varianten. Nasi goreng wordt in Indonesië gezien als nationaal gerecht. 

  • 2 personen
  • 30+ minuten 
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150-200 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram groente zoals ui, prei, witte kool, taugé
  • ½ rode peper
  • 150 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • ½ theelepel gemalen laos
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel koenjit geelwortel (kurkuma)
  • ½ theelepel koriander (ketoembar)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel ketjap manis
  • 1 kleine komkommer
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 takjes peterselie

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
  2. Was de groente en snijd ze in stukjes.
  3. Maak het stukje peper schoon en snijd het heel fijn.
  4. Snijd de filet in blokjes.
  5. Verwarm de olie in een braadpan of wok en bak hierin het vlees in een paar minuten gaar en bruin.
  6. Voeg de groente zoals ui, prei en kool toe met de specerijen en roerbak dit kort mee. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Meng de rijst er door en laat het gerecht al omscheppend heet worden. Voeg de laatste minuut eventueel taugé toe.
  8. Maak de nasi op smaak met een beetje sojasaus.
  9. Was de komkommer, halveer hem in de lengte en snijd de helften in smalle repen. Maak de komkommer op smaak met wat azijn en kleingesneden selderij.
Optimized with PageSpeed Ninja