Massale overstap op videobellen vaak zonder controle

Massale overstap op videobellen vaak zonder controle

Massale overstap op videobellen vaak zonder controle op veiligheid en privacy Meeste organisaties hebben geen idee wie er mee gluurt tijdens het videobellen

Organisaties in o.a. de zorg, overheid, advocatuur en andere specialismes die actief met gevoelige en bijzondere persoonsgegevens werken zijn vaak massaal onder druk van het nieuwe normaal op videobellen overgestapt. Hierbij zijn geen controles uitgevoerd omtrent de privacy en veiligheid van de aangeboden beeldbel dienst.

Simpele checks op de privacyverklaring, verwerkersovereenkomst en veiligheid van de aanbieder worden vaak niet uitgevoerd. De Autoriteit Persoonsgegevens biedt uitkomst met een keuzehulp die dieper ingaat op de belangrijkste privacy aspecten van iedere aanbieder.

https://videobellen.cloud biedt speciaal voor de gevoelige sectoren op Jitsi gebaseerde betaald videobellen abonnementen vanaf 3,50 Euro per gebruiker per maand. Jitsi komt erg sterk uit de bus bij deze keuzehulp qua privacy en veiligheid bij videobellen.

Bovendien wordt https://videobellen.cloud gehost en aangeboden door het Nederlandse privacy bedrijf ID Control in een ISO 27001 gecertificeerd en milieuvriendelijk Europees datacenter. Hierbij wordt privacy en veiligheid met een Nederlandse verwerkersovereenkomst, privacyverklaring, helpdesk en ondersteuning aangeboden.

Hans Kortekaas van https://videobellen.cloud geeft aan dat videobellen met name eenvoudig via iedere browser en op iedere tablet of mobiel moet kunnen werken zonder in te boeten op de veiligheid.

Het moet kwalitatief qua (non-)verbale communicatie zo goed werken als wanneer relaties elkaar persoonlijk zouden ontmoeten. Ook is het handig dat een scherm eenvoudig gedeeld kan worden en behoort bestanden en video’s delen en met meerdere mensen tegelijk aan een meeting deelnemen en chatten tot de mogelijkheden.