28 november 2020
MAE SEVEN LANCEERT NIEUW NUMMER ‘WANT ME TO BE’

MAE SEVEN LANCEERT NIEUW NUMMER ‘WANT ME TO BE’

MAE SEVEN LANCEERT NIEUW NUMMER ‘WANT ME TO BE’

NEDERLANDS MUZIEKDUO MAE SEVEN LANCEERT MET AMERIKAANSE ACTRICE EN ZANGERES KEKE PALMER NIEUW NUMMER ‘WANT ME TO BE’

Het Nederlandse duo MAE SEVEN brengt vandaag het nieuwe nummer ‘Want Me To Be’ uit. Voor het nummer werkten ze samen met de Amerikaanse zangeres, actrice en TV host KEKE PALMER, onder meer bekend van de film HUSTLERS met Jennifer Lopez en de MTV VIDEO MUSIC AWARDS waarvan zij dit jaar host was. De broers schreven en produceerden het nummer dit voorjaar in de Nederlandse Achterhoek tijdens de quarantaineperiode. 

Streaming link: https://ditto.fm/want-me-to-be

‘Want Me To Be’ waarin de stem van de Amerikaanse Keke Palmer is te horen, gaat over bekende thema’s als liefde, lust en hartzeer en over het herkenbare gevoel dat je van elkaar houdt maar soms toch besluit de liefde achter je te laten. Het nummer klinkt poppier dan eerdere songs van het duo. Het bevat een randje Afrobeat, maar met de R&B beats en de melodische lyrics blijft het vooralsnog klinken als de uitgesproken MAE SEVEN sound. Over het ontstaan van het nummer vertelt het duo: “Dit jaar lag er een tour in de VS voor ons in het verschiet, dat had een mooie introductie voor ons in Amerika kunnen zijn. Door de huidige corona crisis kon dit helaas niet doorgaan. De quarantaine periode heeft in ieder geval veel inspiratie opgeleverd en geleid tot veel nieuwe muziek waaronder dit nummer met Keke, een goede vriendin van ons. Het nummer is te vinden op alle streaming platforms en YouTube.. 

Processed with VSCO with u4 preset Processed with VSCO with fr4 preset

American Dream 

De broers vertrokken in 2019 naar New York om hun Amerikaanse droom te verwezenlijken. Het ziet er naar uit dat ze daar met deze samenwerking een stapje dichterbij zijn gekomen. Voor eerder uitgebrachte tracks werkte MAE SEVEN al samen met producer, songwriter en mixing engineer Ken Lewis (Eminem, Bruno Mars, Drake) en Anthony Kilhoffer, onder andere songwriter en engineer voor Kanye West.

Processed with VSCO with u4 preset Processed with VSCO with fr4 preset

Over MAE SEVEN

MAE SEVEN bestaat uit de broers Stijn (Styn) en Wouter Derksen (Winter). De twee maakten al op zeer jonge leeftijd kennis met muziek toen ze opgroeiden in een klein stadje in Nederland. Wouter begon op 8-jarige leeftijd met het spelen en studeren van klassiek piano, voordat hij als jonge tiener een drummachine-sampler kocht en zichzelf aanleerde muziek te produceren. Stijn ontwikkelde zich als rapper, sing & songwriter tijdens zijn tijd in Atlanta (Georgia) waar hij samenwerkte met vocal coach Dionne Osborne, bekend van haar werk met Drake. In 2016 brachten beide broers in eigen beheer hun allereerste single ‘Who to Believe’ uit. Deze track werd meer dan 200.000 keer op Spotify en andere platforms gestreamd. Hun volgende nummer ging live  in première op een van de grootste Nederlandse radiozenders FunX. De broers kregen meer erkenning toen DJ WONDER hun track ‘Ready’ voor het eerst draaide tijdens zijn programma SWAY IN THE MORNING. Een van Amerika’s grootste radioshows op Shade45, het radiostation van Eminem.  

Redactie Tip.

Optimized with PageSpeed Ninja