Josje Huisman ontwerpt tassencollectie voor Nederlands merk

Josje Huisman ontwerpt tassencollectie voor Nederlands merk

Josje Huisman ontwerpt tassencollectie voor Nederlands merk

Na haar boek ‘Goed bevallen?’ vervolgt Josje Huisman haar missie om ouders te inspireren en te helpen tijdens de eerste periode na de geboorte van hun kindje. Voor het Nederlandse tassenmerk Laauw heeft zij een biologische tassencollectie ontworpen. “Ik was in mijn hoofd al tekeningen aan het maken voor de perfecte tas.” De tassen zijn vanaf vandaag te bestellen.

Als kersverse moeder merkte Huisman dat ze een aantal verschillende tassen had, maar geen een waarin kwaliteit, design en gemak verenigd waren. Toen ze door het Nederlandse tassenmerk benaderd werd, was er dan ook direct een match.

Josje Huisman laat weten: “Duurzaam, handig en van nu. Dat is de collectie die ik heb ontworpen voor Laauw. Ik merkte na de geboorte van Kamari dat het erg moeilijk was om een tas te vinden die aan alle drie die eisen voldeed. Ik was in mijn hoofd al tekeningen aan het maken voor de perfecte tas. Toen ik benaderd werd door het Nederlandse merk, zijn we mijn ideeën gaan ontwikkelen. Ik ben heel trots op het resultaat.”

De collectie bestaat uit drie tassen in verschillende kleuren: De Mia, de Leva en de Luna. De Mia is een luiertas waarbij design vooropstaat, maar waarin daarnaast aan alles is gedacht. Zo is er ruimte voor (wasbare) luiers, een flesje en doekjes. Het heeft bovendien allerlei handige extra’s zoals een wetbag, een kinderwagen-clip, een thermisch flessencompartiment en een verschoningsonderlegger voor de baby. Dat de tas op de rug gedragen kan worden, vergroot de flexibiliteit van de drager. De Leva en de Luna zijn twee ronde, overzichtelijke all-season tassen die draagbaar zijn als schoudertas én rugzak, met de kwaliteit van Laauw.
De Mia wordt gemaakt van biologisch waxed canvas en komt in twee kleuren. De twee ronde tassen bestaan uit ecologisch leder met het BSCI-keurmerk en komen in vier kleuren.

Over Laauw: Het in 2016 opgerichte tassenmerk Laauw heeft o.a. door samenwerkingen met Linda Magazine, influencer gypsea_lust en kunstenares Loes van Delft een droomstart gemaakt in fashionland. Met deze samenwerkingen maakt Laauw kwalitatief hoogwaardige collectors items, naast de reguliere Urban collecties, die luxe maar ook betaalbaar zijn.