Hoe herken je een echte parel?

Sieraden die je laten stralen

Parelspecialist Zhen Zhu laat weten hoe je een echte parel herkentIedereen heeft het weleens meegemaakt. Je bent op vakantie, hebt je handdoek nog maar net tevoorschijn gehaald en er staat al een verkoper naast je bedje. Ze hebben sieraden met échte parels voor een scherpe prijs. Ze zien er geweldig uit, maar zijn ze ook echt of word je opgelicht? Met de tips van Zhen Zhu kun je in een paar seconden achterhalen of je te maken hebt met een echte parel of een nepper. Laat die verkopers maar komen deze zomer!

Zijn mijn parels echt?
Een parelsieraad ontvangen uit een erfenis, gekocht als souvenir of gekregen als cadeau? Vaak heb je geen idee of het echte parels zijn. Angelique Dieteren, eigenaresse van Zhen Zhu vertelt: “Deze vraag wordt mij vaak gesteld als ze horen wat voor werk ik doe. Het antwoord is simpel en in een paar seconden te achterhalen. Er zijn 5 manieren om echte parels te herkennen. Dit kan door te kijken naar het gewicht, de vorm, de temperatuur, het geluid en de textuur. Maar het checken van de textuur is de beste test en dat doe je met je tanden.”

De tandproef is wereldwijd bekend en beschadigd je tand of de parel niet. Wrijf of schuur de parel langs je voortand. Als je te maken hebt met een nep parel dan is deze zo glad als glas, maar is het een echte parel dan voelt het ruw of korrelig aan. Je kunt ook 2 parels tegen elkaar aan te schuren. Bij nep parels voel je geen weerstand en voelt het glad aan.

Parels te duur?
Vaak denken mensen dat parels (te) duur zijn. Dat is onterecht zegt Angelique: ”Ze denken bij parels direct aan dure zoutwaterparels, zoals de ketting die je kent van je oma. Maar er zijn ook zoetwaterparels, een betaalbare parel die er is in vele vormen en kleuren.” Bij Zhen Zhu worden enkel sieraden verkocht waarin zoetwaterparels zijn verwerkt. Naast parels wordt er in de kettingen, armbanden en oorbellen gebruik gemaakt van materialen zoals suéde, schelpen en edelstenen, waardoor er voor iedereen een passend sieraad te vinden is. Zhen Zhu bewijst dat parels niet duur en ouderwets zijn, maar hip en betaalbaar!

Je eigen oester
Wil je ervaren hoe een parel groeit? Dat kan! Zhen Zhu heeft cadeausets waarbij de parel nog in de oester zit. Bij deze wensparel blijft het tot het allerlaatste moment spannend welke kleur parel er in de schelp zit, totdat je de schelp opent. Wees gerust, het weekdier leeft niet meer! Voordat je de oester opent kun je een wens doen. Eenmaal geopend draag je de wensparel in bijgeleverde hanger aan een ketting. Wil je liever zelf de kleur van de parel bepalen? Er zijn ook giftboxes waarbij je alle kleuren ontvangt, zodat je het sieraad kunt afstemmen op je outfit.

Over Zhen Zhu
Als meisje van 11 had Angelique Dieteren de grote wens om edelsmid te worden, alleen vanwege de crisistijd is ze een andere weg ingeslagen en het onderwijs in gegaan. Toen Angelique zich in 2007 oriënteerde voor een nieuwe baan besloot zij het roer om te gooien. Ze volgde haar passie voor Azië, haar liefde voor parels en sieraden en richtte in 2010 haar eigen parel sieraden bedrijf Zhen Zhu op. Zhen Zhu komt uit het Chinees, het land waar de meeste zoetwaterparels groeien en betekent parel. Haar motto is daarom ook: volg je hart en je passie, dan weet je zeker dat het goed komt. Inmiddels is haar bedrijf uitgegroeid tot een ware specialist op het gebied van trendy en betaalbare parelsieraden en mag ze in april alweer 10 kaarsjes uitblazen. Dit zal worden gevierd met interessante winacties. Bekijk het complete assortiment op www.zhenzhu.nl.

Geef een reactie