28 november 2020
Het maken van een perfecte kop koffie

Het maken van een perfecte kop koffie.

Word een koffiegoeroe met deze eenvoudige stappen voor de beste kop Joe, gewoon thuis. Elk product dat we aanbieden, is onafhankelijk geselecteerd en beoordeeld door ons redactieteam. Als u een aankoop doet via de meegeleverde links, kunnen we commissie verdienen.

Deel: 9 regels voor het maken van een perfecte kop koffie

Het is gemakkelijker dan u denkt: eenvoudige dingen zoals het correct bewaren van uw bonen en het gebruik van de beste filters voorkomen ongewenste bitterheid of onaangename smaken uit uw kopje. Of uw ochtendkoffie nu bestaat uit bonen van het landgoed en een uitgebreid zetproces of u houdt van een melange uit de supermarkt met een filterkoffiezetapparaat, volg deze basisregels voor een heerlijke, bevredigende kop koffie – elke keer weer.

Hoe koffie te zetten
Er zijn drie veelgebruikte bereidingsmethoden voor koffie thuis. De al lang bestaande favoriet is een klassieke koffiemachine met infuus, maar overgieten van koffie thuis wordt steeds populairder, en de Franse pers is ook een gemakkelijke favoriet. Ontdek hoe u met alle drie de methoden koffie kunt zetten met deze eenvoudige stappen.

Voordat u begint, moet u weten dat het wegen van uw gemalen koffie betere resultaten oplevert dan het gebruik van maatbekers, maatlepels of koffielepels om uw koffie af te meten. Een digitale keukenweegschaal is erg handig – we hebben de afmetingen op gewicht gegeven voor nauwkeurigheid, maar we hebben ook de maatlepel-equivalenten geleverd. Dat gezegd hebbende, raden we als algemene regel ongeveer 15 gram (1 eetlepel) gemalen koffie per 8-ounce kopje koffie aan. Voor 4 kopjes koffie is dat ongeveer 60 gram (4 eetlepels) gemalen koffie.

Kies hier het beste koffiezetapparaat.

Giet over
Ongetwijfeld de beste methode voor een heerlijke, aromatische en complexe kop koffie, het overgietkoffiezetapparaat zal u niet teleurstellen.

Breng eerst koud water aan de kook in een waterkoker.
Als u hele bonen gebruikt, maal de bonen dan tot een uniforme consistentie die lijkt op gegranuleerd keukenzout.

Plaats ondertussen een filter in de brewer en spoel af met heet water. Dit verwijdert de papierachtige resten op het filter en warmt de brewer op, waardoor je koffie langer warm blijft. Gooi het water dat is gebruikt voor het spoelen weg.


Voeg de gemalen koffie toe aan het filter en zorg ervoor dat het oppervlak waterpas is. Wanneer het water tussen de 195 ° F en 205 ° F is (ongeveer een minuut na verwijdering van het vuur), giet je langzaam en gelijkmatig net genoeg water over het terrein om het volledig te verzadigen, beginnend vanuit het midden en werkend naar buiten. Stop met schenken voordat de koffie begint te druppelen. Dit wordt de “bloei” -schenking genoemd, waardoor de koffie kan ontgassen.

Giet langzaam het resterende water erbij en houd het water in de druppelaar tussen de helft en driekwart vol. Dit duurt 3 tot 4 minuten. Verwijder voorzichtig het filter, serveer en geniet.

Cafeïneer als een Europeaan en zet je ochtendkoffie met een Franse pers.

Breng eerst water aan de kook in een waterkoker.
Als je hele bonen gebruikt, maal de bonen dan tot een consistentie die lijkt op paneermeel (grover dan je zou willen voor overgieten). De gronden moeten uniform van grootte zijn, zonder veel fijn gruis. Voeg de gronden toe aan de Franse pers.


Als het water tussen 195 ° F en 205 ° F is (ongeveer een minuut na verwijdering van het vuur), voeg het dan toe aan de Franse pers en roer het krachtig door het gemalen. De zettijd is ongeveer 4 minuten, dompel dan langzaam de pers onder om het koffiedik van de koffie te scheiden.
Serveer en geniet. Opmerking: als je niet van plan bent om de koffie meteen te drinken, laat hem dan niet in de Franse pers liggen, want hij blijft op het terrein zitten en wordt bitter. Giet de koffie in plaats daarvan in een karaf om er later van te genieten.


Druppelen Druppel koffie

Op een hectische ochtend gaat er niets boven de eenvoud van een filterkoffiemachine. Afhankelijk van uw machine kunt u tot wel 12 kopjes tegelijk zetten!

Als u hele bonen gebruikt, maal de bonen dan tot een uniforme consistentie die lijkt op gewoon keukenzout. Doe de gemalen koffie in een met filter beklede filtermand en plaats deze in de druppelaar. Draai de wateruitloop over het midden van het koffiedik.
Giet schoon water in de achterkant van de machine (niet over het koffiedik) en druk op de aan-knop.
Schakel de machine uit zodra de koffie klaar is met zetten (hij stopt met borrelen) om een ​​verbrande smaak te voorkomen. Zorg ervoor dat u uw machine één keer per maand reinigt door hem door een mengsel van water en azijn te filteren, zodat eventuele aangekoekte resten worden verwijderd.
Tips voor het maken van de beste koffie

Regel 1: Koop verse bonen
Koffiebonen

Zonder twijfel is koffie het beste als het binnen enkele dagen na het branden wordt gebruikt. Kopen bij een plaatselijke koffiebrander (maar je kunt zelf koffie roosteren) is de zekerste manier om de absoluut meest verse bonen te krijgen. Pas op voor het kopen van bulkkoffie uit de displaybakken van supermarkten. Zuurstof en fel licht zijn de ergste smaakbrekers voor gebrande bonen, dus tenzij de winkel gewetensvol is in het verkopen van verse koffie, worden de opslagbuizen bedekt met koffieoliën, die ranzig worden. Koffiebonen die worden verpakt door kwaliteitsbewuste branders en verkocht in stevige, vacuümverpakte zakken, zijn vaak een betere gok.

Regel 2: Houd koffiebonen vers
Koffiepotten

Bewaar geopende koffiebonen altijd in een luchtdichte verpakking. Glazen inmaakpotten of keramische voorraadpotten met rubberen afdichtingen zijn goede keuzes. Nooit in de koelkast bewaren (geroosterde bonen zijn poreus en nemen gemakkelijk vocht en voedselgeuren op). Smaakdeskundigen raden ten zeerste af om koffie ooit in te vriezen, met name donkere branding. Koop in het beste geval een voorraad verse bonen voor vijf tot zeven dagen per keer en bewaar ze op kamertemperatuur.

Regel 3: kies goede koffie als het binnen uw budget valt
Koffie in zakken

Snobisme onder koffiedrinkers kan wedijveren met dat van wijndrinkers, maar het is een feit dat een verbazingwekkende wereld van koffiesmaken wacht op iedereen die bereid is om verder te gaan dan commerciële merken op de massamarkt. Speciale koffiesoorten die duidelijk het land, de regio of het landgoed van herkomst vermelden, kunnen een leven lang proeven. Er zijn twee belangrijke bonen op de markt: Arabica en Robusta. Arabica-bonen worden op grotere schaal geproduceerd, hebben een breder scala aan smaken en worden over het algemeen beschouwd als de “betere bonen”. Zoek in elk geval naar 100% pure Arabica-bonen. De goedkope alternatieven bevatten mogelijk Robusta-bonen, bekend om hun hogere cafeïnegehalte maar agressieve smaken. “Smerig” is een term die door Arabica-liefhebbers gewoonlijk in verband wordt gebracht met Robusta-koffie. Maar deze koffiesoorten kunnen duur zijn. Als het budget van je barista een hit is geworden, zijn er tal van goede supermarktmerken die je ochtendzoemer bezorgen voor de helft van de prijs van luxe bonen.

Regel 4. Maal je eigen
Gemalen koffie

Niets kan een pot koffie meer ruïneren dan kraanwater met chloor of onaangename smaken. Serieuze koffieliefhebbers gebruiken bronwater uit flessen of actieve kool- / koolstoffilters op hun kranen. Opmerking: onthard of gedestilleerd water zorgt voor vreselijke koffie – de mineralen in goed water zijn essentieel.

Regel 5. Gebruik goed water

Niets kan een pot koffie meer ruïneren dan kraanwater met chloor of onaangename smaken. Serieuze koffieliefhebbers gebruiken bronwater uit flessen of actieve kool- / koolstoffilters op hun kranen. Opmerking: onthard of gedestilleerd water maakt vreselijke koffie – de mineralen in goed water zijn essentieel.

Regel 6. Vermijd goedkope filters
Koffie

Voordelige papieren koffiefilters leveren volgens de experts inferieure koffie op. Zoek naar “zuurstofgebleekte” of “dioxinevrije” papieren filters (bijv. Filtropa, Melitta). Als alternatief wilt u misschien investeren in een langlevende vergulde filter (bijvoorbeeld SwissGold). Deze staan ​​bekend om hun maximale smaak, maar kunnen bezinksel doorlaten als de koffie te fijn wordt gemalen.

Regel 7. Beknibbel niet op de koffie

De standaardmaat voor het zetten van koffie met de juiste sterkte is 2 afgestreken eetlepels per kopje van 180 gram of ongeveer 2 3/4 eetlepels per kopje van 8 ons. Trucs zoals het gebruik van minder koffie en warmer water om meer kopjes per pond te extraheren, zorgen meestal voor bittere brouwsels.

Regel 8. Pas op voor de hitte
Ijskoffie

Te heet water zal verbindingen uit de koffie halen die eerder bitter dan aangenaam zijn. De juiste watertemperatuur voor het brouwen is 200 ° F, of ongeveer 45 seconden na het koken. (De meeste goede koffiezetapparaten regelen dit automatisch.) Als koffie eenmaal gezet is, mag je niet verwachten dat koffie lang zijn beste smaak behoudt. Opwarmen, koken of langdurig vasthouden op een warmhoudplatform zal zelfs de beste koffie bitter en vies maken.

Regel 9. Houd uw apparatuur schoon

Hamilton Beach

Reinig opslagcontainers en slijpmachines om de paar weken om olieachtige opbouw te verwijderen. Laat minstens maandelijks een sterke oplossing van azijn of een speciale reiniger voor koffieapparatuur zoals Urnex door uw koffiezetapparaat lopen om eventuele minerale afzettingen op te lossen. Grondig spoelen voor hergebruik.

Redactie Tip.

Optimized with PageSpeed Ninja