Nieuws Online

Online Nieuws

Het grootste chocolademagazijn ter wereld wint Foreign Investment Trophy

Barry Callebaut, ‘s werelds grootste fabrikant van cacao- en chocoladeproducten, won gisterenavond de Foreign Investment Trophy, een initiatief van Flanders Investement & Trade (FIT). Het project waarmee het de prijs in de wacht sleept, is het project van Barry Callebaut’s
nieuwe Global Distribution Centre (GDC) in Lokeren dat zal worden ontwikkeld en verhuurd door WDP. Als Zwitsers genoteerd bedrijf, won Barry Callebaut de verkiezing van vier andere genomineerden, met name, DAF Trucks (Nederland/VS), Heyaru (India/Dubai), Hologic (VS) en
ICO (Japan). Vlaams Minister-President Jan Jambon overhandigde de prijs aan de delegatie bestaande uit vertegenwoordigers van de verschillende partners.


Afgelopen zomer kondigden WDP, Stad Lokeren en Barry Callebaut in een uniek partnership, de komst van het distributiecentrum aan en vorige week woensdag werd de eerste spadesteek voor de werken officieel gegeven. Het project is goed voor een investering van circa 100 miljoen euro.


Barry Callebaut wenst op deze locatie, op het nieuwe bedrijventerrein E17/4 in Lokeren, zijn wereldwijde logistieke activiteiten in België te centraliseren en te verankeren in een gebouw van 60 000 m², het equivalent van 12 voetbalvelden. De efficiëntie van zijn goederenstroom zal
worden geoptimaliseerd en verhoogd door de centralisatie van alle verpakte chocolade en zijn wereldwijde distributie vanuit deze site, via een directe connectie met de Antwerpse haven.

De logistieke hub zal volledig energieneutraal opereren en zal BREEAM Outstanding worden gecertificeerd en, onder meer, worden uitgerust met zonnepanelen, materialen met een lage levenscycluskost, geothermie, laadpalen voor elektrische voertuigen en uitgebreide voorzieningen voor fietsers.


WDP zal deze unieke logistieke warehouse site realiseren samen met een stevig netwerk van partners: Alheembouw, Willy Naessens, SSI Schaefer, AVVO architects, Istema, Miebach en Sureal. De oplevering is voorzien tegen de zomer van 2021. Barry Callebaut zal dit nieuwe GDC huren op basis van een langetermijn huurcontract. Samen met de eerste spadesteek afgelopen week, werd de campagne Het Grootste chocolade magazijn ter wereld gelanceerd die real time zal communiceren over de vorderingen van de werken.

Tagged: , , , , , ,