30 november 2020
hoogseizoenprijzen

Deze zomer geen hoogseizoen prijzen!

Vooral Griekenland, Spanje en Curaçao erg goedkoop
Werd een week geleden al duidelijk dat de strijd om vakantiegangers gestart was, zien we nu steeds meer aanbiedingen voorbijkomen bij verschillende reisorganisaties. Reiswebsite TravelHunter vergelijkt prijzen met vorig jaar zomer en ziet bij sommige landen zelfs een prijsdaling van 44 procent.


Elk jaar zien we dat prijzen de eerste en de laatste week van de zomervakantie lager zijn dan in de rest van de vakantie. Niet alle regio’s hebben dan tegelijk vrij waardoor er minder vraag is en prijzen dus omlaag gaan. De zomer van 2020 heeft echter extreme vakantie aanbiedingen in alle zomervakantieweken.

Natuurlijk zijn niet alle bestemmingen en hotels spotgoedkoop, maar er zijn al deals gespot voor 129 euro naar Griekenland en 169 euro naar Gran Canaria. Ook prijzen voor Curaçao zijn de laatste dagen op laagseizoen niveau, zelfs met vertrek eind juli of begin augustus. Zo kon je al voor 699 euro 9 dagen naar dit eiland en voor 899 euro zelfs met verblijf in een 5-sterrenhotel. Boek je nu voor ná het hoogseizoen, dan liggen de prijzen zelfs hoger. De lage prijzen zie je ook voor de overige ABC-eilanden.
Alannah Paans, eigenaar van TravelHunter geeft het volgende aan: “De prijzen zijn dit jaar abnormaal laag, we zien aanbiedingen die we normaal alleen in het laagseizoen voorbij zien komen en soms zelfs nog goedkoper. We zijn benieuwd of dit ook gaat leiden tot meer boekingen. Het aantal bezoekers op de website is in ieder geval al flink gestegen, de interesse in vakanties is er dus zeker.”


Optimized with PageSpeed Ninja