De Nederlandse Filmnacht

filmnacht

De Nederlandse Filmnacht brengt de Nederlandse arthouse cinema en het publiek dichter bij elkaar in het filmtheater. Tickets voor de Filmnacht zijn te verkrijgen via de filmtheaters voor de prijs van een regulier filmticket. Bezoekers in het bezit van een CJP-pas kunnen tickets bestellen voor een speciaal (gereduceerd) tarief. In het merendeel van de filmtheaters is Cineville geldig.

De Nederlandse Filmnacht wordt georganiseerd door het NFO (Nederlands Filmtheater Overleg), Eye Filmmuseum, Nederlands Filmfonds, Nederlands Film Festival, de Filmkrant en de deelnemende filmtheaters. Distributeur Gusto Entertainment brengt Paradise Drifters van producent Pupkin op 2 april uit in de Nederlandse bioscopen.

Eerdere edities van de Nederlandse Filmnacht stonden in het teken van Stop Acting Now (2016), Broers (2017) en Niemand in de Stad (2018), Dirty God (2019), Instinct (2019) en King of the Cruise (2019). De editie in maart is de eerste uit vier edities van de Filmnacht in 2020. De editie tijdens het Nederlands Film Festival (van 27 september tot en met 5 oktober) kenmerkt zich door een uitgebreider randprogramma op elke locatie. Ga naar www.nederlandsefilmnacht.nl voor meer informatie.

Nieuws Online Magazine