Nieuws Online Magazine

lifestyle Cultuur

Chorizo & mozzarella gnocchi bakken

gnocchi bakken

Chorizo is een van oorsprong Spaanse worstsoort die kruidig van smaak en roodachtig van kleur is en een stevige, grove structuur heeft.

Mozzarella is een verzamelnaam voor twee soorten verse kaas. De oorspronkelijk Italiaanse mozzarella is de mozzarella di bufala vervaardigd uit de melk van de waterbuffel. Later is men ook mozzarella uit koemelk gaan vervaardigen.

Gnocchi is een Italiaanse pasta-soort. Het woord gnocchi, meervoud van het Italiaanse gnocco, betekent “klont”. De Aziatische varianten worden vaak met het Engelse woord “dumpling” aangeduid, de Nederlandse variant is knoedel. Gnocchi zijn vooral bekend in de variant van aardappel; gnocchi di patate

Ingrediënten
1 el olijfolie

1 ui

, fijn gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
120 g chorizo , in blokjes gesneden
2 blikjes gesneden tomaten van 400 g
1 theelepel basterdsuiker
600 g verse gnocchi

125 g mozzarellabal, in stukjes gesneden
klein bosje basilicum
groene salade, om te serveren

Methode
1. Verhit de olie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 8-10 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de chorizo toe en bak nog 5 minuten. Voeg de tomaten en suiker toe en breng op smaak. Breng aan de kook, voeg de gnocchi toe en kook 8 minuten, vaak roerend, tot ze zacht zijn. Verwarm de grill hoog.

2. Roer ¾ van de mozzarella en het grootste deel van de basilicum door de gnocchi. Verdeel het mengsel over zes ovenschaaltjes of doe het in een ovenschaal. Top met de overgebleven mozzarella en gril dan 3 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Breng op smaak met de overgebleven basilicum en serveer met groene salade.