GRATIS WATCHFACE CODE

22102020

24 oktober 2020

Nieuws Online

Magazine

chanel

Chanel begon als een klein accessoirewinkeltje voor vrouwenhoeden

Coco Mademoiselle van Chanel is een frisse geur met Oriëntaalse Bloemige geurnoten voor dames.Coco Mademoiselle werd uitgebracht in 2001. De Parfumeur achter dit parfum is Jacques Polge.

Topnoten zijn Sinaasappel, Mandarijn, Oranjebloesem en Bergamot
Hartnoten zijn Mimosa, Jasmijn, Turkse roos en Ylang-Ylang
Basisnoten zijn Tonkaboon, Patchouli, Opoponax (Gompastinaak), Vanille, Vetiver en White Musk.

Dit parfum is de winnaar van de prijs FiFi Award Best National Advertising Campaign / TV 2008.

Het Huis van Chanel (Chanel) is een Frans haute couture modehuis, gevestigd te Parijs. Het modehuis is opgericht in 1909 door Coco Chanel en het begon als een klein accessoirewinkeltje voor vrouwenhoeden. Chanel werd in de eerste plaats beroemd voor haar vernieuwende snit: de typische luxueuze maar comfortabele mantelpakjes in een handgeweven tweed. Coco Chanel had strakke ideeën over mode en luxe, en weigerde toe te gevende aan het toen heersende beeld van couture: ingesnoerde corsetten, ongemakkelijke silhouetten. In al Coco Chanel haar ontworpen collecties overheersten de kleuren zwart, grijs, wit, geel en roze, en ze stond erom bekend altijd parelkettingen te dragen, maar shockeerde door echte kettingen te combineren met imitatieparels. Ook door het parfum Chanel No. 5, het eerste parfum ooit dat samengesteld werd door een modehuis, verwierf Chanel roem.

Na de lancering van Chanel No. 5 in 1921 werd het modehuis over de hele wereld bekend als producent van haute couture en werden de modeartikelen van Chanel door de high society uit Londen, Parijs, Rome en New York gekocht. Coco Chanel woonde bijna haar hele leven in het Hôtel Ritz, waar tot op de dag van vandaag haar suite is behouden (Coco Chanel Suite), in een typische barokke stijl. De Duitse modedesigner Karl Lagerfeld zwaait sinds 1983 de scepter over het modehuis, blies het merk nieuw leven in en zorgde ervoor dat Chanel één van de meest begeerde merken van het moment is.

Chanel SA is een van de weinige nog onafhankelijke modehuizen ter wereld. Het bedrijf geeft geen interne informatie vrij en tevens geen financiële informatie. Alain Wertheimer is bestuursvoorzitter van Chanel en Françoise Montenay (CEO) en Maureen Chiquet (president en COO) maken ook deel uit van de raad van bestuur. De Wertheimer-familie controleert het bedrijf en naast het hoofdmerk bezit het modehuis ook Eres en Paraffection.

Redactie Tip.

Optimized with PageSpeed Ninja