Black Lives Matter en solidariteit .

Black Lives Matter

Black Lives Matter: Trots gaat over samenkomen in vreugde, eenheid en solidariteit – en nu is die geest meer dan ooit nodig.

De kern van de moderne LGBTQ + -rechtenbeweging is het werk van zwarte transgender en genderconforme activisten tijdens de Stonewall-rellen. Tegenwoordig gaat hun strijd niet alleen door voor gelijke vertegenwoordiging en rechten, maar ook voor hun leven.

Meer dan vijftig jaar na de eerste Pride-mars in New York City – worden Pride-vieringen over de hele wereld geannuleerd of uitgesteld te midden van een wereldwijde pandemie. Zelfs in het licht van deze tegenslag vinden LGBTQ + -gemeenschappen en bondgenoten actief manieren om met spoed actie te ondernemen ter ondersteuning van de grootste burgerrechtenbeweging in de geschiedenis – Black Lives Matter.

Nadat we onze meerjarige partnerschappen met LGBTQ + -belangenbehartigingsgroepen Stonewall UK en Athlete Ally in respectievelijk 2019 en 2020 hebben geformaliseerd, gebruiken we samen met onze partners onze platforms om de LGBTQ + -zichtbaarheid te vergroten en te pleiten voor vooruitgang binnen de sportgemeenschap en daarbuiten.

We begrijpen dat verandering plaatsvindt wanneer we samenwerken en elkaars stemmen en inspanningen versterken, en we hebben al onze partners gevraagd om te vertellen hoe ze verandering creëren in en voor dit cruciale moment.

Atleet Ally oprichter en uitvoerend directeur Hudson Taylor:

‘Covid heeft ons de kans gegeven om erachter te komen hoe we verandering op nationaal niveau kunnen beïnvloeden, zonder bij elkaar in de kamer te zijn.

De nationale en wereldwijde steun voor de Black Lives Matter-beweging heeft ons zowel de kans als de urgentie gegeven om echt opzettelijk te zijn over hoe ons werk specifiek invloed heeft op Black-led LGBTQ + -organisaties.

Elk jaar in juni hebben we een “Spelen voor trots” -initiatief waarbij we atleten organiseren om fondsen te werven voor Athlete Ally. Deze maand hebben we besloten om die opbrengsten te splitsen met het Audre Lorde Project, een organisatie die zich specifiek richt op het ondersteunen van niet-conforme mensen van kleur voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen, twee geesten, trans en gender. In dit alles proberen we betekenisvolle manieren te identificeren waarop we kunnen verschijnen en een wezenlijk verschil kunnen maken, en ervoor te zorgen dat we individuen, organisaties en activisten die het cruciale intersectionele rechtvaardigheidswerk doen, in de schijnwerpers zetten.

Het is duidelijk een proces en een reis, en iets waar we het hele jaar door heel bewust mee bezig willen zijn. We blijven vasthouden aan een blauwdruk om betrokken te blijven bij het werk dat nodig is om verandering te creëren.

Stonewall UK uitvoerend directeur Sanjay Sood-Smith

‘Stonewall gebruikt onze kracht, ons voorrecht en ons platform om samen te werken met de basisactivisten en groepen die de strijd voor raciale en transgelijkheid bevorderen. De tragische sterfgevallen en moorden van Tony McDade, Riah Milton, Dominique ‘Rem’Mie’ Fells en Tete Gulley benadrukken het feit dat als we niet vechten om zwarte transgenders te bevrijden, we onze gemeenschap een ernstige slechte dienst bewijzen. Wat er op dit moment gebeurt, is geen moment, het is een beweging en het is een beweging die meer dan 50 jaar geleden begon met een opstand onder leiding van zwarte LGBT-mensen in de Stonewall Inn. ‘

De Black Lives Matter-beweging in de VS en de rest van de wereld herinnert ons er treffend aan dat Pride een protest was en nog steeds is om te vechten voor gelijkheid en bevrijding voor iedereen die onderdrukt wordt. We moeten niet vergeten dat veel van de mensen die de opstand in de Stonewall Inn leidden, deel uitmaakten van groepen die nog steeds worden geconfronteerd met systemische ongelijkheid en discriminatie die hen in de marge van onze gemeenschap en samenleving hebben achtergelaten. Pride blijft dus een daad van verzet waarbij we vechten voor de gelijkheid van elke LGBT-persoon – mensen van alle achtergronden – ongeacht ras, geslacht, klasse of handicap. Onze grondrechten, gelijkheid voor LGBT-mensen, kunnen niet bestaan ​​tenzij er ook gelijkheid is voor alle zwarte mensen. Samen bouwen we aan een wereld waar we allemaal trots op kunnen zijn. ‘


Diversiteit en inclusie bij adidas betekent opkomen voor individuele uniciteit en een cultuur van verbondenheid cultiveren, zodat iedereen op zijn best kan creëren. We omarmen diverse achtergronden, ervaringen en perspectieven en proberen een personeelsbestand te creëren dat onze consumenten en gemeenschappen weerspiegelt. Diversiteit en inclusie zijn cruciaal voor ons vermogen om de toekomst van sport te helpen creëren. Alleen door de bijdragen van mensen met verschillende identiteiten, achtergronden en perspectieven kunnen we blijven innoveren en levens veranderen door middel van sport.