Betalen voor handbagage?

Betalen voor handbagage?

Ruim tweederde reizigers vindt betalen voor handbagage onbegrijpelijk
Halfweg, 3 maart 2020 – Betalen om je handbagage bij je te mogen houden is voor veel Nederlanders onbegrijpelijk. Vliegtickets.nl hield een enquête onder ruim 1000 Nederlanders, waaruit blijkt dat ruim 67% het (helemaal) niet te begrijpen vindt, terwijl 70% van de ondervraagden hun handbagage wél te allen tijde bij zich wil houden.


Tot 30 euro extra voor zekerstelling
Een kleine tijd geleden bleek dat na de bekendere budgetairlines, nu ook Transavia passagiers gaat laten betalen voor handbagage. Mensen die hun handbagage met zekerheid bij zich willen houden, moeten tot zo’n 30 euro (retour) betalen voor de zekerstelling. Reden daarvoor is de beperkte ruimte voor handbagage aan boord van het vliegtuig; er zou voor ongeveer zeventig rolkoffers plek zijn, terwijl er veel meer mensen in een vliegtuig passen.


Uit het onderzoek van Vliegtickets.nl blijkt echter dat de meerderheid van de reizigers (helemaal) niet begrijpt waarom ze voor de zekerstelling van hun bagage zouden moeten betalen. 51% van de mensen geeft zelfs aan helemaal niet bereid te zijn om te betalen voor het bij zich houden van de bagage; 19% van de mensen wil maar tot uiterlijk 5 euro extra betalen en voor 18% van de mensen geldt dat ze daar tussen de 5 en 10 euro voor over hebben.


Waardevolle spullen
Waarom het grootste gedeelte van de mensen hun handbagage altijd bij zich wil houden, verschilt. Het grootste gedeelte van de
ondervraagden (43%) geeft aan dat zij alle waardevolle spullen in de handbagage vervoert en niet wil dat die het ruim in gaan. 22% van de reizigers gebruikt handbagage als ‘noodpakket’ en wil het bij zich houden voor als de ruimbagage zoekt raakt. “Ik ga er niet vanuit dat mijn handbagage het ruim in moet, waardoor deze bagage makkelijk open te maken is”, geeft een ander als reden. Ook wordt diverse keren door mensen opgemerkt dat ze vinden dat er niet voorzichtig genoeg met hun bagage wordt omgegaan.

Nieuws Online Magazine