Adidas: een afvalvrije wereld tot stand te brengen.

Adidas nieuws

Adidas

Vandaag doet adidas zijn uiterste best om het probleem van productverspilling op te lossen met de introductie van twee nieuwe kledinginnovaties binnen adidas door Stella McCartney – de eerste 100% recyclebare hoodie gemaakt van kledingafval met NuCycl ™ -vezel van Evrnu en een tennisjurk gemaakt met Microsilk ™ en met cellulose gemengd garen.
 
Wereldwijd produceert de wereld elk jaar naar schatting 92 miljoen ton textielafval1, adidas van Stella McCartney en partners helpen dit probleem om te zetten in een duurzamere ontwerpoplossing. De nieuwe milieubewuste producten zijn ontwikkeld als onderdeel van adidas ‘open source benadering van creatie in samenwerking met Evrnu en Bolt Threads:
 
adidas by Stella McCartney Infinite Hoodie is gemaakt met het geavanceerde bedrijf Evrnu, producent van textielinnovaties. Het prestatiekledingstuk signaleert een beweging naar een realiteit waarin producten volledig kunnen worden gerecycled en opnieuw kunnen worden gebruikt. De Infinite Hoodie is gemaakt van NuCycl ™ met Evrnu-technologie en bestaat uit 60% NuCycl ™ en 40% organisch katoen dat is afgevoerd van stortplaatsen en kan steeds opnieuw worden gebruikt om opnieuw te worden omgezet in een hoogwaardig product.
 
adidas by Stella McCartney Biofabric Tennis Dress is een prototype concept dat is geïncarneerd in samenwerking met Bolt Threads, een bedrijf dat is gespecialiseerd in biologisch duurzame materialen en vezels. De tennisjurk is de eerste in zijn soort, gemaakt van cellulose gemengd garen en Microsilk ™, een op proteïne gebaseerd materiaal dat is gemaakt met hernieuwbare ingrediënten, zoals water, suiker en gist en het vermogen heeft om volledig biologisch af te breken aan het einde van zijn leven.
 
De inspiratie achter de producten is simpel, maak een product dat niet alleen presteert voor de atleet, maar ook voor de hele wereld. Om deze ambitie te realiseren, onderzoekt adidas manieren om afval te minimaliseren via drie aandachtsgebieden:
 
Made with Repurposed Plastic targets is een van de grootste uitdagingen voor het merk van vandaag – het verminderen van de afhankelijkheid van maagdelijk plastic en CO2-uitstoot in verband met de productie. De eerste oplossing voor dit probleem werd gezien in 2015 met de lancering van de eerste adidas x Parley prototype schoen, gemaakt van upcycled zeeafval en illegale diepzeekieuwnetten. In de vier jaar daarna heeft adidas een supply chain voor schaal gebouwd en zal het eind 2019 11 miljoen paar schoenen maken met Parley Ocean Plastic, met het doel om in 2024 alleen gerecycled polyester in producten te gebruiken.
 
Made to be Remade is de volgende stap, het creëren van een volledig cirkelvormige lus waarbij producten in de eerste plaats niet op stranden of stortplaatsen belanden. Door gesloten systemen kunnen grondstoffen worden opgesplitst en opnieuw worden ingebouwd in hoogwaardige sportkleding, zoals eerder dit jaar werd gezien met de lancering van FUTURECRAFT.LOOP, een recyclebare hardloopschoen voor prestaties die kan worden geretourneerd en opnieuw kan worden gebruikt in een andere schoen, en vandaag met de onthulling van de adidas van Stella McCartney Infinite Hoodie.
 
Made to Biodegrade is de toekomstgerichte ambitie om een ​​bionische cyclus te creëren waarin producten volledig biologisch afbreekbaar zijn en terugkeren naar het natuurlijke ecosysteem. Met materialen die zijn ontwikkeld op basis van natuurlijke hulpbronnen of zijn gemaakt van cellen en eiwitten in een laboratorium, zoals te zien is in het adidas by Stella McCartney Biofabric Tennis Dress-concept, heeft adidas de mogelijkheid aangetoond om producten te maken met materialen die met de natuur zijn gemaakt, en een stap in de goede richting. de reis van het merk om innovatieve oplossingen te verkennen die op een gegeven moment ook naar de natuur kunnen terugkeren.
 
James Carnes, Vice President Strategy Creation bij adidas, zei:
“Het maken van producten met upcycled plastic afval was onze eerste stap. De volgende uitdaging is om het concept van afval volledig te beëindigen. Met aandacht voor drie kerngebieden zullen we manieren onderzoeken om producten te maken die ofwel volledig recyclebaar of biologisch afbreekbaar zijn. We hebben niet alle antwoorden en we weten dat we het niet alleen kunnen doen. Door samen te werken met partners die dezelfde visie delen, zoals we hebben gedaan met Evrnu en Bolt Threads, kunnen we de sportindustrie-expertise van adidas combineren met specialistische kennis om een ​​afvalvrije wereld tot stand te brengen. “
 
Stella McCartney, zei:
“Mode is een van de schadelijkste industrieën voor het milieu. We kunnen niet langer wachten om naar antwoorden en alternatieven te zoeken. Door een echt open benadering voor het oplossen van het probleem van textielafval te creëren, kunnen we de industrie in het algemeen helpen om meer duurzame praktijken in de praktijk te brengen. Met adidas van Stella McCartney creëren we hoogwaardige producten die ook de toekomst van de planeet beschermen. “
 
De onthulling van de Infinite Hoodie en Biofabric Tennis Dress valt samen met de lancering van de collectie Adidas by Stella McCartney Fall / Winter 2019, die innovatieve stoffen bevat, gemaakt op een meer duurzame manier, zonder afbreuk te doen aan de stijlprestaties.